Banner Banner Banner Banner

Vacatures

accountmanager commerciƫle partnerships
Lelystad en omstreken
Medewerker Service & Ticketing
Enschede
Activatiemanager (junior)
Zeist
Brand Marketeer
Rotterdam

Expert Class in Professioneel Sportmanagement

Organisatie:
Vrije Universiteit Brussel
Opleiding:
Expert Class in Professioneel Sportmanagement
Plaats:
Brussel
Niveau:
HBO/WO
Website:
http://www.vub.ac.be/werken-studeren/expert-class

Expert Class in Professioneel Sportmanagement

De sportwereld professionaliseert. Sportorganisaties gaan niet alleen een sportieve competitie aan, maar ook een commercieel-economische. Sportclubs, sportbonden en sportdiensten doen steeds meer beroep op het talent van commercieel directeuren, managers, sportmarketingspecialisten en -consultants. Voor sportorganisaties is een toekomstgerichte samenwerking met media, overheden, sponsors en andere stakeholders evidentie en noodzaak. 

Sport wordt steeds belangrijker in de complexe communicatiestrategieën van overheden en het bedrijfsleven. Gemeenten, steden en provincies profileren zich nadrukkelijker via sport. Ondernemingen, zowel multinationals als KMO’s/MKB’s, en mediagroepen verbinden graag hun naam aan excellerende clubs, evenementen en atleten. 

De Expert Class™ Professioneel Sportmanagement is een gespecialiseerd en wetenschappelijk onderbouwd ervaringsprogramma toegespitst op de sportsector. Deze vorming biedt een uiterst gevarieerd en praktijkgericht totaalpakket waarin alle aspecten van sportmanagement aan bod komen. De EXPERT CLASS™ is erkend door Bloso Sportkaderopleidingen binnen het kader van de decretale verplichting van personeel van de Vlaamse Sportfederaties om jaarlijks bij te scholen (o.a. sport- of managementgerelateerd).

De 15de jaargang van de professionele vormingsreeks EXPERT CLASS™ bouwt verder op de succesvolle edities van de voorbije jaren en op de knowhow van het academische postgraduaat PG SPORT™. De Vrije Universiteit Brussel en de Academie voor Sportbeleid en Management onderkennen dan ook de razendsnelle ontwikkelingen in sportmanagement en dragen bij tot de professionalisering van de sportsector. 

Banner Banner Banner Banner